Skip to main content

Bemutatkozás

Kik a baptisták?

A baptisták a kétezer éves kereszténység alapjain, a reformációval egyidőben létrejött, bibliai alapelveket követő mozgalom, az anabaptisták mai utódai.
Magyarországra 475 évvel ezelőtt érkeztek az első misszionáriusok Németországból, ezzel megteremtve a mozgalmat hazánkban is.
Az első magyar baptista imaház Nagyszalontán épült fel Kornya Mihály és Tóth Mihály irányításával.
A baptisták hitének alapja a Szentírás, ezáltal Jézus Krisztus tanításai.
A megtérés önálló, felnőtt döntés, amelyre válaszolva Isten újjászüli a megtérőt. A megtérés és újjászületés jelképe a víz alá merítéssel való keresztelés, Jézus példája nyomán.
A név is innen ered, baptista = bemerítve keresztelő.
A világon megközelítőleg százmillió baptista él, legnagyobb arányban, az Egyesült Államokban.
Napjainkban a baptista hitvallás Afrikában, Dél-Amerikában terjed leggyorsabban.
A Kárpát-medencében a magukat baptistának vallók száma kettőszázezerre tehető.


Dunavarsányi Baptista Gyülekezet:

A gyülekezet 2003-ban alakult meg Mihály Zoltán és felesége Mihályné Csilla vezetésével, a Rákoshegyi Baptista Gyülekezet leánygyülekezeteként. Legtöbben az azóta minden évben a Petőfi Művelődési Házban megtartott, karácsonyi csomagosztás alkalmával találkozhattak velünk.
Célunk, hogy a városban és vonzáskörzetében szolgálatainkon keresztül megismerjék az emberek Jézus Krisztust és életüket átadhassák Neki.
A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 2014-ben országszerte számos iskolát vett át üzemeltetésre. Ugyanabban az évben gyülekezetünk is bekapcsolódott a helyi hittan oktatásba.
A hittan órákon nem baptista vallásgyakorlatot, hanem a Biblia és Isten ismeretét tanítjuk a gyerekeknek. Szeretettel várjuk tehát a gyerekeket az iskolai és óvodai hittan órákon. Istentiszteleteinken is örömmel látunk minden érdeklődőt minden vasárnap 15:00 órakor az Eötvös u. 70. alatti imaházunkban.

gyülekezetAnyagyülekezetünk: Rákoshegyi Baptista Gyülekezet

Rákoshegy